Sonntag, 23. Juli 2017

Oštepár Veselý bude pred Pitkämäkim obhajovať triumf v Diamantovej lige

Z posledného veľkého mítingu sezóny sa odhlásil jamajský šprintér Usain Bolt, ktorý po trojnásobnom triumfe na majstrovstvách sveta v Pekingu ukončil sezónu a chce sa sústrediť na olympijskú prípravu na budúci rok.

Veselý vyhral Diamantovú ligu v rokoch 2012 a 2013 a tento rok opanoval rovnako ako Pitkämäki dva mítingy. Na konte má 15 bodov a pokiaľ bude v Bruseli aspoň druhý, bude sa bez ohľadu na výsledok Fina radovať z diamantu a prémie 40.000 dolárov, necelého milióna korún.

Ak Veselý skončí tretí, musí dúfať, že Pitkämäki nevyhrá . V opačnom prípade by mali obaja rovnako bodov a rozhodlo by Fíni tretie víťazstvo v sezóne. Ak bronzový medailista z MS Pitkämäki nevyhrá, bude Veselý v každom prípade celkový v� �ťazom Diamantovej ligy.V poslednej dňoch si ale dával dokopy boľavý chrbát.

Očakáva sa kvalitné preteky, pretože na štarte je úradujúci majster sveta a najlepší oštepár sezóny Julius Yego z Kene i druhý muž pekinského závodu Ihab Abdelrahman z Egypta. Nechýba Keshor Walcott z Trinidadu, ktorý tento rok rovnako ako Yego prehodil 90 metrov, na štarte je aj tretí muž svetových tabuliek Nemec Thomas Röhler.Z absolútnej svetovej špičky chýba iba Antti Ruuskanen z Fínska, naopak hádzať bude druhý český oštepár Jakub Vadlejch.

Bolt mal v Bruseli bežať 200 metrov, ale v blokoch nebude. "Po vzrušujúcich okamihoch v posledných týždňoch v Pekingu som sa rozhodol, že už v roku 2015 pretekať nebudem," povedal Bolt. "Už myslím na budúcu sezónu a na olympijské hry v Riu de Janeiro, kde sa pokúsim obhájiť svoje tituly na 100, 200 a 4x100 metrov," zdôvodnil rozhodnutie muž, ktorý má doma šesť zlatých medail í z OH a jedenásť z MS.

Najväčšie šprintérske hviezdou tak bude v behu na 100 metrov Američan Justin Gatlin, jeho hlavnými súpermi budú Jamajčania Nesta Carter a Asafa Powell.

Jediným mužom, ktorý vyhral Diamantovú ligu zakaždým od jej založenia v roku 2010 je skoku o tyči Renaud Lavillenie z Francúzska.Jeho jediným súperom je Konstantinos Filippidis z Grécka, ktorý má o tri body menej.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen