Freitag, 21. Juli 2017

Stretnutie po 20 rokoch. Opavští futbalisti si pripomenuli vstup medzi elitu

Opavští sa snaží stabilizovať klub, ktorý ekonomické problémy v roku 2006 zrazili až do krajského prebor. Slezský FC sa v minulých rokoch pohyboval medzi treťou a druhou ligou, v ktorej sa po minuloročnom návrate chce usadiť.

Eufóriu z jari 1995 si väčšina vtedajších futbalistov pripomenula v nedeľu priamo na štadióne v Mestských sadoch. Zahrali si exhibíciu proti starej garde Frýdku-Místku (1: 1), načo boli v roliach divákov pri poslednom zápase tohto ročníka druhej stavky online ligy. V ňom Slezský FC porazil Frýdeckomístecka MFK 2: 0.

Nie všetci boli v hľadisku.Bývalí spoluhráči Jan Baránek, ktorý prišiel do Opavy až rok po postupe, a Karel Orol vyzliekli po exhibícii opavskej dresy a postavili sa pr oti sebe čoby tréneri druholigových mužstiev.

"Ten prvý zápas, tá exhibície, bol fajn, ale ten druhý nevyšiel, "pousmial sa frýdecko-MÍSTECKÝ tréner Karel Orel. "Do Opavy sa ale vraciam rád, sú to príjemné spomienky."

Najviac si vybavuje zápasu so Spartou Praha. "Na to si spomenie snáď každý. Bolo tu pätnásť tisíc divákov a my vyhrali 2: 0.Nádhera. "

Ten istý zápas sa vryl do pamäti aj vtedajšiemu trénerovi Petrovi Žemlíkovi. "Celkovo tu vládla neskutočná atmosféra a krása futbalu," podotkol Žemlík. "Bola to najkrajšie roky v mojom futbalovom živote," vyhlásil bývalý obranca Aleš Rozsypal. "Tá partia tu bola neskutočná, tí fanúšikovia.


Niečoho sme dosiahli a dúfam, že ešte zažijem, že opavský štadión bude vypredaný.Mám chlapca, ktorý hrá za SFC, tak dú fam, že to po mne prevezme. "

Za najkrajšie obdobie označuje svoje pôsobenie v Opave aj bývalý stredopoliar Jiří Bártl. "Čo sa týka fanúšikov aj mojej hráčskej kariéry, ale aj prechodu na trénera."

Ako ďaleko má Opava stavkovanie online späť do prvej ligy, ktorú naposledy hrala v roku 2005? "To je otázka, ktorú si tu medzi sebou kladieme," povedal skoršie kanonier Martin Rozhon. "Boli by sme všetci radi, ale kto vie, či to bude v takej eufórii ako kedysi. Rozhodne Opave prvú ligu prajem. "

Aleš Rozsypal upozornil, že šanca je vždy. "Verím, že tu zase zažijem plný štadión.Uvidíme, čo bude za niekoľko rokov, "dodal. "Štadión je ligový, takže by si zaslúžil, aby sa naň liga vrátila. Časom sa toho určite fanúšikovia, ktorí ešte pamätajú aj ten náš prvý postup, dočkajú, "verí Jiří Bartl. "Opave by prvá liga pristala, ale bez peňazí to dnes nejde," upozornil tréner Žemlík.

stavky

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen